15/7/10

ACTIVITATS "ELS MEUS AMICS DEL MÓN"

PUZZLE DE DIBUIXOS:
AQUESTA ACTIVITAT SERVIA COM A AVALUACIÓ INICIAL I CONSISTIA EN DEMANAR ELS ALUMNES QUE DIBUIXESSIN ELS NENS I NENES D'ALTRES PAÏSOS (COM SÓN, COM VESTEIXEN, ON VIUEN...), AIXÍ VAM ESBRINAR EL QUE SABIEN. DESPRÉS LA MESTRA ESCRIVIA EL QUE ELS INFANTS LI DEIEN: "ÉS UNA NENA QUE ESTÀ QUIETA PERQUÈ ESTÀ GELADA", "SÓN NENS D'ALTRES PAÏSOS, SÓN DE BADALONA"... CADA NEN/A VA DIBUIXAR UNA PEÇA DEL PUZZLE I DESPRÉS LA MESTRA LES VA UNIR FORMANT AQUEST PRECIÒS TRENCACLOSQUES!
L'ARBRE DELS SENTIMENTS:

AQUEST ARBRE ÉS MOLT ESPECIAL,
PERQUÈ DE LES SEVES FULLES NOMÉS NEIXEN COSES BONES. ENTRE TOTS I TOTES I AMB CERES ES PINTA L'ARBRE. A CADA ALUMNE SE LI DEMANA QUE DIBUIXI EN UNA FULLA DE L'ARBRE EL QUE MÉS LI AGRADA DE L'ESCOLA I DESPRÉS LA MESTRA HO ESCRIU. D'AQUÍ SURTEN FRASES COM: "M'AGRADA L'ESTRELLA VESTIDA DE PRINCESA", "M'AGRADA SENTAR-ME A LA CADIRA"...DESPRÉS REFLEXIONEM ENTRE TOTS I ELS EXPLIQUEM QUE HI HA NENS I NENES D'ALTRES PAÏSOS QUE NO PODEN ANAR A L'ESCOLA, QUE LES SEVES ESCOLES NO SÓN COM LES NOSTRES... QUE L'EDUCACIÓ NO ÉS IGUAL PER A TOTHOM.

LES PETJADES DE LES RACES DEL MÓN:

AQUEST MURAL FORMA PART D'UNA SESSIÓ DE RACONS. CADA RACÓ TENIA A VEURE AMB LA SOLIDARITAT I LA COOPERACIÓ. ES PROPOSA ALS INFANTS QUE ESTAMPIN LA SEVA MÀ EN UN MURAL AMB LA PINTURA DEL COLOR QUE MÉS ELS AGRADI. UN COP ESTAMPADES LES MANS, S'EXPLICA QUE HI HA MOLTES RACES, IGUAL QUE LES PINTURES, PERÒ QUE TOTS SÓM IGUALS (COM LES NOSTRES MANS). ES DEMANA ELS ALUMNES QUE BUSQUIN PARAULES RELACIONADES AMB EL QUE ESTEM TREBALLANT PER ESCRIU-RE-LES AL MURAL. D'ENTRE LES PARAULES ESCOLLIDES TROBEM: "PAU, RESPECTE, AJUDA...". ELS ALUMNES TENEN LA IDEA D'ENVIAR AQUEST MURAL A L'ESCOLA "LA GRÈCIA" DE NICARAGUA (AGERMANADA AMB EL NOSTRE CENTRE), JUNTAMENT AMB UNES POSTALS QUE TAMBÉ VAN FER EN UN ALTRE SESSIÓ. AQUESTA NOMÉS ÉS UNA MOSTRA D'ALGUNES DE LES ACTIVITATS REALITZADES DINS LA UNITAT DIDÀCTICA "ELS MEUS AMICS DEL MÓN" MOLT RELACIONADA AMB EL PROJECTE DE COOPERACIÓ I SOLIDARITAT QUE ES PORTA A TERME A LA NOSTRA ESCOLA. ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL ALS ALUMNES PER A CONÈIXER ALTRES REALITATS DIFERENTS A LA SEVA I APRENGUIN A SER MÉS SOLIDARIS I COOPERATIUS.